Откриване на Ловен сезон 2013-2014

Днес, 10 август 2013 г., заместник-министърът на земеделието и храните Валентина Маринова откри ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривеци, горски бекаси и бекасини в ловното поле на ловно-рибарска дружина – село Ярлово.

Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите призовават към спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и към следване на ловната етика и морал. С цел да бъдат предотвратени инциденти и нарушения, ще бъде упражняван засилен контрол по изпълнение на законовите разпоредби и опазването на дивеча по време на ловния сезон.

Ръководителят на лова ще проверява за наличието на ловен билет, членска карта и документ за носене на ловно оръжие и ще попълва разрешително за лов преди стартирането на ловния излет. Ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят при групов лов на дива свиня и на дребен дивеч, ще бъдат санкционирани. Задължително е провеждането на инструктаж на участниците в лова. Употребата на алкохол преди и по време на лов е абсолютно забранена.

Всички ловци се призовават да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова, предвид пожароопасния сезон и високите летни температури, да спазват правилата за ловуване и безопасно боравене с оръжие и да опазват горското богатство.

August 10, 2013Страница